Kosmeetik Heidi Kurusk

Kosmeetik Heidi KuruskOlen pärit väikelinnast Viljandist, kus möödusid ka mu kooliaastad. Esimene kokkupuude kosmeetiku tööga oli kui ma väikese tüdrukuna kosmeetikasalongis ema oodates perekonnatuttava kosmeetik Mare Eisleri tööd sain vaikselt kõrvalt jälgida.

Ilmselt just nendest põgusatest külaskäikudest sai juhuse tahtel minu tulevase elukutse valik. Nüüd juba aastaid ise selle tööga tegeledes tean, et kõrvaltvaatajana kerge, särav ja glamuurne amet on tegelikult väga suurt tööd, pühendumust ja sihikindlust nõudnud, nagu ilmselt iga töö, millega soov tõsiselt tegeleda. Ja muidugu ka õnne.

Lapsepõlves üheksa aastat klaveriõpinguid on andnud mulle vastupidavad ja plastilised käed, mis kosmeetikutöös massaaže tehes on olnud suureks abiks. Ning vahepealsed kunstiõpingud Eesti Kunstiakadeemias on andnud loomingulist julgust ning fantaasiat  tegeleda jumestuskunstnikuna. Need kaks osa minu töös –  jumestused ja massaažid- ongi olnud mulle eriti hingelähedased.

Peale keskkool lõpetamist saigi kosmeetiku elukutse eeltingimusena omandatud meditsiiniline haridus Tallinna meditsiinikoolis ning edasi tootmiskoondis Junor all juba tuttava Mare Eisleri õpilasena kuuekuulistele kosmeetikukursustele, mille lõpetamise järel 1989. aastal sain ma oma esimese töökoha Tallinna teenindusmajja.

Nende aastate jooksul olen töötanud mitmete professionaalsete sarjadega nagu Ella Baché, Elsa Hjeronymus, Gerards ja Guinot ning saanud erinevaid koolitusi, millest mõned on laavakivimassaaž soojade laavakividega, Moskva EstMaster mikrovananemist ennetav massaaž ning erinevad psühholoogia, meditsiini ja kosmeetika täiendkursused.

1989 aastast alates olen olnud erinevatel perioodidel Eesti Kosmeetikute Liidu liige ning kirjutanud kosmeetikateemalisi artikleid erinevatele ajalehtedele (Eesti Päevaleht 1996 „Tasub teada“ rubriigis päevitamisest, Sõnumileht 1999 „Nahk stressivabaks“, Õhtuleht 1999 „Kauni naha saladus“, Õhtuleht 2004 „Šokolaadimassaaž lubab naha kaudu maiustada“)

Kogu oma tööaastate jooksul olen püüdnud juhinduda mõtteviisist, et ükskõik mida sa teed, tee nii hästi kui võimalik. Ja ma usun, et see reegel kehtib igal elualal.

Minu olulisemad  diplomid:

Eesti Kosmeetikute Liidu Diplom,
Ella Baché diplom,
Gerard’s Laavakivimassaaž,
Elsa Hjeronymus diplom,
Guinot sarja koolitused,
Estmaster Mikrovananemist ennetav massaaž.

Olulisemad seminarid, millel olen uusi teadmisi omandanud:

Hormoonid ja nahk,
Levinumad nahahaigused,
Majanduse- ja müügipsühholoogia,
Kosmeetiliste aparaatide/protseduuride mõju naistearsti pilgu läbi,
Sünnimärgid,
Klienditeeninduskeskuse seminarid.

Broneeri aeg minu juurde